Flyttguide Privat

Kort guide om vilka personer flyttguiden ämnar samt vad man kan förvänta sig av flyttguiden.
Flytt-Tips

Till de kunder som avser att packa själva, helt eller delvis, tillhandahåller vi kartonger för lån eller köp.

Glas & porslin

Tallrikar packas i paket om 5-6 tallrikar inslagna med makulatur och placeras på högkant tätt sammanpackade i botten på kartongen. Sedan fylls kartongen upp med först tyngre sedan lättare glas och porslin.
Kartongåtgång är ca: 0,8 kartong per kvadratmeter boyta. Märk kartongerna på sidan av flyttkartongerna. Börja packa vind, källare, garage och förråd. Sortera ut det som ska kastas. Böcker & pärmar

Packa ca: 2/3 av kartongen, fyll sedan upp med lättare saker, t.ex. kuddar och kläder mm. Gardiner, avancerade möbler, stereo, dator ska vara nedmonterade, likaså möbler som måste demonteras.

Packa inte kartongerna för tunga, helst inte mer än ca 20 kg.
Ett tips! Packa ej tyngre än du själv orkar lyfta. Vi som bär varje dag är starka, men medvetna om risken för förslitningsskador.

Möbler som måste demonteras för att kunna bäras ut ska demonteras. Ex: dubbelsängar, skrivbord, köksbord, bokhyllesystem, datamöbler.

Vi kan hjälpa er med att packa i kartonger. Våra packmästare jobbar effektivt och ser till att det är ordentligt packat så att sakerna inte ska gå sönder.

Vi hyr ut flyttlådor!

Vi hyr ut flyttlådor till en kostnad om 30kr/styck. Vid återlämning återbetalas 20kr/styck. För utkörning/hämtning av flyttlådor tillkommer en mindre serviceavgift.

Glöm inte!

  • Gör flyttanmälan/adressändring till arbetsgivaren, posten, banker, försäkringsbolag, skattemyndigheten, försäkringskassan, föreningar, tidningar mm.
  • Säg upp abonnemang på el, gas, vatten, sophämtning, telefon, kabel-TV.
  • Beställ nya abonnemang till din nya adress. Meddela inkopplingsdag för nya telefonnummer.
  • Säg upp kontrakt med bränslebolag och liknande. Meddela släkt och vänner din nya adress. Lycka till i det nya hemmet!